Президентка Грузії в різкій формі виступила проти «подарунку» путіна чим дуже розлютила російських пропагандистів

росія скасувала візовий режим та заборону на пряме авіасполучення з Грузією...

ФОТО: GETTY IMAGES

Російський диктатор Володимир Путін зняв заборону для російських авіакомпаній на польоти до Грузії, що діяла майже три роки, та скасував візовий режим, що діяв з 2000 року. Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала це провокацією, повідомляє Liga.

«Чергова російська провокація! Відновлення прямого авіасполучення та скасування візового режиму з Грузією неприйнятні, поки Росія продовжує агресію проти України та окупує нашу територію!», – написала Зурабішвілі у Twitter.

Після того, як президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала рішення диктатора РФ Путіна скасувати візовий режим із Грузією неприйнятним, російські пропагандисти обурилися.

Путіністка Маргарита Симоньян опублікувала дошкульний допис, у якому намагалася принизити президентку Грузії.

«Президент Грузії – це приблизно таке ж начальство, як віцепрезидент Росії», – написала Симоньян.

МЗС Росії після указу Путіна скасувало рекомендацію для росіян утриматися від поїздок до Грузії і порадило чекати на подальші коментарі від мінтрансу щодо відновлення польотів.

Російським авіакомпаніям тимчасово заборонили здійснювати пасажирські авіарейси з території РФ у Грузію у розпал літнього туристичного сезону 2019 року на тлі масових протестів. Вони розпочалися після того, як депутат Держдуми від КПРФ Сергій Гаврилов на відкритті зустрічі Міжпарламентської асамблеї православ'я у парламенті Грузії сів у крісло спікера.

Візовий режим із Грузією Росія запровадила 2000 року на тлі погіршення дипломатичних відносин. Грузія в односторонньому порядку скасувала візи для росіян з 2012 року. Це сталося з ініціативи тодішнього президента країни Михайла Саакашвілі.

Зараз літати з Росії у Тбілісі та Кутаїсі можна тільки з пересадкою, найкоротший шлях – у Тбілісі через Єреван. Сухопутний шлях до Грузії пролягає через єдиний пропускний пункт «Верхній Ларс».

Читайте також: у центрі Тбілісі зірвали український прапор.

Після початку мобілізації у Росії Грузія стала одним з основних напрямів для російських емігрантів. За даними Росстату, за минулий рік туди виїхало близько 873 000 громадян РФ. Також Грузія відмовилася вводити санкції проти Росії і дотримується нейтральної позиції щодо України.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий