Прибуття перших F-16 в Україну: що кажуть в Офісі президента

Українська влада прокоментувала чутки про можливу передачу F-16

У низці західних ЗМІ 31 липня з'явилися публікації щодо можливої передачі F-16 Україні.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону заявив, що Україна не буде офіційно підтверджувати, чи дійсно були поставлені перші винищувачі F-16.

«Я бачу, що це відображається в якості інформаційних спекуляцій. Хотілося б, щоб цих спекуляцій було менше. Все ж таки, треба завжди звертати увагу на офіційні коментарі. До речі, і в публікації Bloomberg, на мій погляд, немає жодного посилання на якесь офіційне джерело. Звідки вони це взяли? Я вже не говорю про українську сторону, тому що, зрозуміло, ми не будемо це коментувати: ні »так«, ні »ні", – зауважив він в етері телемарафону. 

За словами Подоляка, «для нас це фактор суттєвого виживання». Тому не потрібно точно говорити, чи є в нас ці винищувачі, чи їх немає.

 «Але в них навіть немає посилання на якісь джерела на Заході. Давайте ми абстрактно скажемо, що вже F-16 є на полі бою. Так не працює система. На жаль, це спотворює інформаційний простір. На жаль, це спотворює очікування реальні. На жаль, це спотворює уяву про те, з якими складнощами сьогодні стикається Україна з точки зору забезпечення цього етапу війни необхідними типами зброї. Тому я просто раджу все ж таки чекати завжди на офіційні підтвердження», – продовжив він. 

Подоляк наголосив, що західні партнери не оголошували про надходження літаків в Україну, як це було з іншими видами озброєння. Так само Україна сьогодні не робить офіційних заяв.

Раніше повідомляли, винищувачі Gripen будуть в Україні: в ОП розповіли подробиці

«Якщо будемо отримувати ті чи інші види зброї, або президент, або головнокомандувач буде це коментувати», – резюмував він. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також