Переворот скасовується: Пригожин розвертає колони у зворотньому напрямку

Передумав йти на москву

ФОТО: ілюстративне

В ніч проти 24 червня найманці ПВК  «Вагнер» під керівництвом олігарха Євгена Пригожина перетнули державний кордон росії та увійшли до Ростова. «Вагнерівці» взяли під контроль адміністративні та військові об'єкти. Ватажок найманців пригрозив походом на столицю москву.

Згодом, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин пообіцяв в ході переговорів з білоруським диктатором Олександром Лукашенком зупинити просування колон своєї «приватної армії» в бік москви, повідомляє прес-служба Лукашенка. Незабаром це підтвердив і сам Пригожин.

Повідомляється, що переговори Лукашенка і Пригожина були узгоджені з російським президентом володимиром путіним. Після розмови з путіним Лукашенко зідзвонився з ватажком «вагнерівців».

«Переговори тривали протягом усього дня. В результаті чого прийшли до домовленостей про неприпустимість розв'язання кривавої бійні на території росії», - йдеться в заяві прес-служби білоруського диктатора.

 У Мінську стверджують, що Пригожин «прийняв пропозицію Лукашенка про зупинку руху озброєних осіб компанії Вагнер на території росії і подальші кроки щодо деескалації напруги».

«Наразі на столі - абсолютно вигідний і прийнятний варіант розв'язки ситуації, з гарантіями безпеки для бійців ПВК »Вагнер", - пише прес-служба Лукашенка.

«Розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролито російську кров з однієї зі сторін, ми розгортаємо свої колони і йдемо у зворотному напрямку в польові табори згідно з планом», — стверджує терорист.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк