Пригожин вперше прокоментував «марш справедливості» та пояснив мету свого повстання

Записав 11-ти хвилинний аудіозапис

ФОТО: ілюстративне

Євген Пригожин вперше прокоментував ситуацію та пояснив мету повстання. Він зазначив, що російську приватну військову компанію «Вагнер» нібито «унаслідок інтриг, непродуманих рішень» вирішили розформувати, і підрозділ мав перестати існувати 1 липня.

Найманцям пропонували підписати контракти з Міноборони рф, і на це зважилися 1-2% особового складу, розповів ватажок ПВК Євген Пригожин. «...підрозділ мав припинити своє існування 1 липня 23 року. Зібралася рада командирів, яка довела всю інформацію до бійців. Ніхто не погодився підписувати контракт з Міністерством оборони..., оскільки всі прекрасно знають з поточної ситуації і свого досвіду під час »СВО« (так в рф називають війну проти України - Ред.), що це призведе до повної втрати боєздатності», - заявив він.

За його словами, «досвідчені бійці, досвідчені командири просто будуть розмазані і підуть фактично на м'ясо і не зможуть використовувати свій... бойовий досвід». Пригожин додав, що рішення про розформування «Вагнера» ухвалили у найневідповідніші моменти.

 «Проте, ми виставляли техніку на трали, збирали все, що необхідно, робили інвентаризацію і збиралися у разі, якщо рішення не буде ухвалено, вийти 30 червня колоною у Ростов і публічно передати техніку біля штабу »СВО«. Попри те, що ми не проявляли ніякої агресії, по нас було завдано ракетного удару, і відразу після цього відпрацювали вертольоти», - заявив він.

Нагадаємо, що у Британії готуються до несподіваного розпаду росії.

Пригожин стверджує, що ліквідовано близько 30 «вагнерівців», і деякі отримали поранення. «Це послужило тригером того, що негайно рада командирів ухвалила рішення, що ми маємо висуватися негайно...», - сказав ватажок найманців.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк