Принц Гаррі зателефонував парамедикині «Тайрі»: про що розмовляли

Розмова відбулася приблизно через тиждень після її звільнення з полону

ФОТО: Юлія Паєвська "Тайра"

До української парамедикині та відомої волонтерки Юлії Паєвської з позивним «Тайра» після звільнення з російського полону зателефонував принц Гаррі, який надихнув її не здаватись та продовжувати боротьбу.

Про це пише в інтерв’ю «The Telegraph».

«Він просто надихнув мене продовжувати боротьбу. Він сказав, що підтримує Україну і всіх нас. І що сім’я «Ігор нескорених» завжди дбає про своїх членів... Я дуже вдячна принцу Гаррі, бо саме після «Ігор нескорених» росіяни перестали мене допитувати і катувати. Я думаю, що поширення інформації по всьому світу вплинуло на їхнє рішення обміняти мене», — сказала волонтерка.

Також «Тайра» пригадала те «пекло», в якому вона пробула три місяці. 

«Росіяни сказали мені, що краще покінчити життя самогубством, тому що вони все одно уб’ють мене, але я намагалася вірити, що виживу. У мене не було абсолютно ніякої інформації про те, що відбувається у світі. Я навіть не знала, чи жива моя сім’я і чи вціліла моя хата, бо росіяни вже майже були в Києві, коли ми виїжджали... Говорили, що нас ніхто не підтримує, що інші країни дають нам тільки стару, іржаву зброю. Говорили, що ми нікому не потрібні і що про Україну всі давно забули», — розказала Юлія Паєвська. 

Варто зазначити, що принц Гаррі та українську парамедикиню пов’язує те, що вона бере участь у «Іграх нескорених» у складі української делегації, а член британської королівської родини — ініціатор проведення цих змагань.

Нагадаємо, «Тайра» розповіла про пережите у полоні.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також