Приватні школи Львова залишили без держсубвенції

Внесено зміни

Фото ілюстративне

У п’ятницю, 3 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв зміни до бюджету Львівської об’єднаної територіальної громади на 2022 рік. Директор департаменту фінансової політики Львівської міськради Олег Іщук роз’яснив, що йдеться про відмову від фінансування приватних закладів освіти Львова. Про це пишуть «Варіанти».

«Декілька тижнів назад ми розглядали рішення, що держава нам на 10 % відсотків скоротила освітню субвенцію для наших шкіл. Тепер наша держава так само, згідно з переведенням обласній військовій адміністрації, зменшує на 10 % фінансову підтримку приватних закладів освіти на суму 4,277 млн грн і це треба закласти в бюджеті», — розповів Олег Іщук.

Нагадаємо, наприкінці квітня своїм розпорядження голова Львівської ОВА Максим Козицький зменшив видатки на освіту області на 66 млн грн, натомість у травні перерахував для департаменту освіти і науки Львівської ОВА 3 млн грн отриманої держсубвенції.

Крім цього, на навчання педагогічних працівників Львівщини з обласного бюджету спрямували 380 тис грн.

Також нагадаємо, що приватні школи та садочки отримували фінансову підтримку від міста.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також

Формування державної політики у сфері надання послуг сервісними центрами МВС — 100 днів повномасштабної війни росії проти України (ФОТО)

Громадянам не потрібно буде фізично звертатися до сервісного центру МВС. У цілому сервісні центри МВС працюють досить ефективно, навіть в умовах воєнного стану.