Привілеїв нема: у ДПСУ прокоментували зміни у правилах перетину кордону для низки категорій осіб (ВІДЕО)

А також нагадали про вийнятки

Набули чинності зміни у правилах перетину кордону в Україні. Виїхати за кордон народні депутати та депутати місцевих рад, судді, прокурори, державні службовці, заброньовані працівники та інші категорії осіб можуть лише у службове відрядження.Про це йдеться у постановві Кабміну від 27 січня №69

Проте є винятки для зазначених осіб. Дозволено виїзд, якщо:

  • Одинокий батько чи матір має намір відвідати свою дитину за кордоном;
  • Необхідне лікування за кордоном;
  • Якщо помер член сім'ї (першого або другого ступеня споріднення) за кордоном.

Військовослужбовці можуть виїхати за кордон за рішенням Міністра оборони або іншого керівника для виконання завдань у сфері безпеки й оборони.

Посадові особи можуть виїжджати за кордон виключно з метою службового відрядження для вирішення питань, які необхідні саме Україні. Проте є і винятки. Про це уточнив прессекретар ДПСУ Андрій Демченко

Зміни які були внесені урядом до постанови, мають перелік винятків, а саме:

У разі коли жінка або чоловік, який є одиноким батьком, можуть у виняткових випадках прослідувати до своїх дітей віком до 18 років (включно), які знаходяться за кордоном, або для супроводження таких дітей для виїзду за межі України. До того ж, під час перетину кордону такі особи повинні мати з собою підтвердження того, з якою метою вони слідують.

У разі, коли виїзд здійснюється для лікування за кордоном, за наявності документів, які дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну, та листа Міністра охорони здоров’я, а також на підставі окремого рішення Голови ДПСУ, у разі якщо за кордоном помер один із членів сім’ї особи першого або другого ступеня споріднення.

«Привілеїв не має. Зміни стосуються і жінок і чоловіків. Всі норми чітко прописані в змінах до Постанови №57 і прикордонники ними керуватимуться», - наголосив прессекретар Держприкордонслужби. 

Докладніше ознайомитись із переліком змін можна за посиланням

Як повідомлялося раніше, в Україні виїзд за кордон заборонили тисячам жінок

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також