Прийшли тисячі людей: у Німеччині провели прощання з 9-річною українкою Валерією, яку знайшли вбитою (ФОТО)

Церковна громада міста дозволила відвідувачам запустити повітряні кульки

У німецькому місті Дебельн тисячі людей прийшли, аби висловити сум з приводу трагедії, яка сталася з 9-річною українкою Валерією. Дівчинку знайшли вбитою 3 червня.
Про це повідомила адміністрація міста.

За підрахунками, на місце прийшли понад 2500 громадян, щоб висловити співчуття. Перед ними виступив мер міста Свен Лібхаузер. Він подякував усім причетним до інтенсивного пошуку дівчинки, а також містянам за участь та готовність допомогти.

Церковна громада міста дозволила відвідувачам запустити повітряні кульки. Багато людей поклали квіти або запалили свічки біля міської ради.

Фото Адміністрація міста Дебельна

Тим часом 32-річний батько загиблої дівчинки, Роман, прямував з Дніпропетровської області до Німеччини, пише Bild. Як зазначає видання, Валерія разом з мамою виїхала до Німеччини під час великої війни, а батько залишився в Україні воювати проти російської армії.

Одразу після зникнення доньки його звільнили від служби, щоб він зміг зібрати всі документи для поїздки до Німеччини. Він сподівався, що зможе сам розшукати там свою дочку. Тепер хоче забрати її в Україну та поховати там.

Чоловік розповів, що хоче також поговорити з поліцією на місці та сподівається отримати відповіді.

Вбивство 9-річної Валерії

У німецькому місті Дебельн дорогою до школи 3 червня зникла 9-річна дівчинка з України. Відомо, що її батько воює у лавах Збройних сил України, а дитина разом із матір'ю, сестрою та бабусею переїхала до Німеччини. Пошуки тривали до 12 червня – того дня мертву дитину знайшли у лісі.

Тіло виявили приблизно за три кілометри від будинку сім’ї Валерії. Згодом німецька поліція підтвердила, що тіло належить Валерії. У поліції розслідують убивство.

ЗМІ писали, що правоохоронці розглядають причетність до злочину двох чоловіків: колишнього хлопця її матері, а також її переслідувача. Проте згодом один із двох чоловіків, українець Геннадій, надав журналістам алібі. Він заявив, що лікувався у стоматолога в Туреччині, коли дівчинка зникла.

Ще одного фігуранта — 36-річного громадянина Молдови — затримали у Празі. Раніше він перебував у розшуку за німецьким та європейським ордерами на арешт. Наразі його взяли під варту в Чехії та мають негайно доставити до Німеччини.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк