Довгоочікувана вагітність: жінці допоміг львівський робот «Da Vinci» (ВІДЕО)

Завдяки роботу вдалося зберегти органи, відповідно молода жінка зможе стати мамою.

Архівне відео з операції за використання робота Da Vinci 1-ТМО Львова

Гінекологічну операцію за допомогою роботизованої системи «Da Vinci» 19-річній пацієнтці з Тернопільщини львівські лікарі виконали торік у липні, а тепер жінка дізналася, що вагітна. Про це повідомили «Варта1»  у Першому територіальному медичному об’єднанні міста Львова.

Ця операція стала першою в Україні, зробленою роботом. 

Молода жінка тоді звернулася до лікарів зі скаргами на постійний біль в ділянці тазу, порушення менструального циклу. Серед озвучених проблем було і те, що вона не може завагітніти.

«Пацієнтка нещодавно до нас звернулася з тим, що вона вагітна. У липні їй була проведена операція за допомогою робота «Да Вінчі» з приводу безпліддя та дермоїдної кисти. Жінка два роки не могла завагітніти при тому, що відкрито жила з чоловіком, їй ставили діагноз непліддя. За допомогою робота було проведене втручання з вилучення кисти та прохідності маткових труб», — розповіла Оксана Стасишин, гінекологиня Першого медичного об’єднання Львова

Використання мікроінструментів та 3D-зображення високої чіткості дозволили ювелірно видалити кисту за допомогою лише декількох маленьких проколів.

«Робот має «руки», які є надтонкі і інструменти є менш травматичні, відповідно можна зробити більш ювелірну операцію», — додала лікарка.

А головне — лікарям вдалося зберегти яйник.

І от днями пацієнтка під час планового візиту до Першого медичного об’єднання Львова потішила гінекологиню: вона вагітна. Термін — сім тижнів. Від операції до вагітності минуло усього 5 місяців.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена