Проданий раніше спиртзавод на Львівщині залишився без власника

Чому так сталося

Фото Вузлівський спиртзавод

Спиртзавод на Львівщині знову залишився без власника. Переможець аукціону відмовився від подальшої приватизації Вузлівського спиртзаводу.

Про це написав керівник Регіонального відділення Фонду держмайна у Львівській, Волинській та Закарпатській областях Владислав Калинець. 

Переможець аукціону з приватизації окремого майна Вузлівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт», що в Червоноградському районі Львівщини, не набув права власності на об’єкт, оскільки відмовився від подальших кроків з його приватизації.

«Чи завжди переможець набуває прав власника об’єкту приватизації?  Відповідь — ні (якщо не оплачена повна сума коштів або якщо переможець аукціону відмовляється від подальших кроків по приватизації)», — йдеться у повідомленні.

За словами Калинця, нині у ФДМ чекають відповіді від другого учасника аукціону, ТзОВ «ПОЛІ СТАР», який запропонував за спиртзавод 130,4 млн грн. 

Оскільки переможець аукціону відмовився від подальшої приватизації, він втратив гарантійний внесок. Тож бюджет держави поповниться на понад 4,7 млн грн.

Додамо, що 8 грудня 2021 року на аукціоні з продажу Вузлівського спиртзаводу запропонували 333 млн грн, — майже як за колонію на Хуторівці, у Львові. Очільник ФДМУ Львівщини відразу назвав суму аномальною та висловив сумнів, що переможець заплатить її. Зрештою так і сталося

У вівторок, 11 жовтня, Вузлівський спиртзавод на Львівщині з четвертої спроби продали з аукціону за 235 мільйонів гривень. Ставка зросла в 10 разів від стартової ціни, за завод конкурували три учасники. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Львівщині продають спиртзавод.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена