Продавав державні бази: на Київщині затримали колишнього правоохоронця (ФОТО)

Служба безпеки України на Київщині викрила колишнього правоохоронця, який збував дані з державних баз через «Даркнет». Про це, 13 травня, повідомили на сторінці ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Кіберфахівці СБУ встановили, що чоловік налагодив продаж інформації з обмеженим доступом через анонімні акаунти в закритих гілках мережі «Даркнет». Для збереження  анонімності, оплату ділок приймав на криптогаманці.

«Правоохоронці задокументували три факти збуту даних фігурантом провадження. Їх вартість залежала від виду інформації та становила від $50 до $200. У результаті обшуку за місцем проживання організатора у м. Біла Церква співробітники спецслужби вилучили комп’ютерну техніку, на якій містяться докази його протиправної діяльності; її направлено на експертизу», — повідомили у СБУ.

Наразі, вирішується питання щодо оголошення фігуранту про підозру.

Вирішується питання кваліфікації — за ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також