Продовження скандалу: з сайту львівського вишу загадково зникло повідомлення про звільнення Фаріон

В університеті відмовляються коментувати ситуацію

Національний університет «Львівська політехніка» видалив зі своїх офіційних сторінок повідомлення про звільнення професорки кафедри української мови Ірини Фаріон. Це сталося одразу наступного дня після оприлюднення. Про це пише tvoemisto.tv

Офіційна інформація про звільнення Ірини Фаріон була опублікована 15 листопада. Згідно з документом, професорку мали звільнити 16 листопада

У прес-службі «Львівської політехніки» не змогли надати вичерпної відповіді про те, чи звільнили таки Ірину Фаріон та чому зникло повідомлення з сайту.

Журналістам сказали, що університет відмовляється надалі коментувати цю ситуацію. 

Водночас повідомлення про звільнення Фаріон, яке опублікував міністр освіти та науки Оксен Лісовий все ще доступне. 

Нагадаємо, скандал навколо мовного питання, повʼязаний з Іриною Фаріон, розгорівся нещодавно після того, як мовознавиця та екснардепка в інтервʼю журналістці Яніні Соколовій сказала, що не вважає українцями тих захисників, які розмовляють російською. В основному йшлось про бійців бригади «Азов».

Згодом на інцидент відреагував профком студентів Національного університету «Львівська Політехніка», де Фаріон працює викладачкою. Студенти університету наголосили, що не підтримують таку позицію та вимагали правоохоронців розглянути ситуацію. Зокрема, 14 листопада, у Львові майже 2000 осіб вийшли на протест під головний корпус «Львівської Політехніки».

Вони вимагали звільнення Ірини Фаріон та її публічного вибачення.

Сама ж Ірина Фаріон вдруге відреагувала на скандал.

Коли журналісти запитали про те, чи побоюється вона того, що її можуть ув’язнити, пані професорка відповіла нам так: «Абсолютно не важить, що вирішать. Важить, аби ми виграли війну. Я не перестану ні науково, ні медійно працювати. Хіба ще активніше».

До цього Ірина Фаріон додала філософське: «Наше життя – це всього лише коротка мандрівка задля високих ідей».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена