Продукти для “тривожної валізи”: що краще брати

Пропонуємо невеличкий список продуктів, які мають довготривалий термін зберігання.

Зараз під час військового стану перед населення постає актуальне питання: що можна брати з собою в “тривожну валізу” у випадку надзвичайної ситуації. Радимо певні продукти, які відрізняються довготривалим терміном зберігання, можуть не псуватися довший час, якщо залишаються герметично закритими. Список зібрав «ТСН.ua».

Підбірка продуктів, які краще брати в тривожну валізу:

Консервований тунець — відрізняється стабільним і тривалим терміном зберігання (до трьох років).

Енергетичні батончики — поживні, додають сил та енергії, а ще не пошкоджуються з часом. Вони можуть змінити свою структуру, якщо потраплять у вологе середовище, але на їхніх якостях це не позначиться.

Овочеві супи швидкого приготування — їх навіть можна назвати чудовою альтернативою здорового харчування. А тому такий варіант точно потрібен в надзвичайній ситуації. Можуть зберігатися до 18 місяців.

Супи швидкого приготування з локшиною — їх можна швидко приготувати (потрібна лише гаряча вода і 3 хвилини часу), а ще вони можуть мати різні смаки. Хоча на упаковках таких продуктів зазначають терміни придатності, зазвичай їх можна споживати навіть після закінчення цього періоду.

Консервована кукурудза — ці консерви зберігаються досить довго і не втрачають своїх смакових якостей. А ще вони поживні та корисні для здоров’я.

Цукор, сіль — звичайно, вони не псуються з часом. Єдине, про що потрібно пам’ятати: їх варто зберігати в герметичній упаковці і берегти від потрапляння вологи.

Кава в стіках — має вигляд порошку, часто доповнюється сухим молоком та цукром. Її термін зберігання дуже довгий.

Мед — існує думка, що цей продукт не має терміну зберігання. Це дійсно так, але стосується лише обробленого меду.

Арахісове масло — у герметичній упаковці воно може зберігатися довгий час, адже відрізняється низьким вмістом вологи та високим вмістом олії. 

Сухе молоко — якщо його зберігати в прохолодному і сухому місці, воно може не псуватися до 10 років.

Пшеничне цілісне печиво — має довгий термін зберігання завдяки жиру, що входить в його склад. Може бути альтернативою хлібо-булочним виробам.

Енергетичні напої — коли води не вистачає, вони допомагають регідратації (запобігання зневоднення) та заповненню рідини в організмі. А ще довго не псуються.

Нагадаємо, сьогодні у Львові звучали сирени. Людей закликали слідувати у місця укриття. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також