Проект держфінансується з Росії: причина блокування "Russia Today"

1834cac483001e8920e9131d02a812b2
1834cac483001e8920e9131d02a812b2

Соцмережа начебто вимагає їх вказати країну фінансування. «Facebook» заблокувала проект «In the Now», який належить російській державній телекомпанії «Russia Today», та інші, пов’язані з ними проекти. Про це, на своїй сторінці у «Twitter», написала головний редактор RT Маргарита Симоньян, — йдеться на сайті «ТСН».

«У нас був дочірній проект англійською, »In the Now«. Проект був »дико« успішний — 2,5 мільярда переглядів і 4 мільйони підписників тільки на »Facebook«! »CNN«, за наводкою фонду, що фінансується Держдепом і НАТО, зробили матеріал про те, що цей проект фінансується з Росії. І поставили запитання »Facebook«, мовляв, як же так — російське втручання і ось це все? »Facebook« тут же нас заблокував! Не висунувши жодних, що називається, звинувачень», — заявила вона. 

У RT вважають, що єдиною причиною блокування є те, що проект має державне фінансування з Росії. «In the Now», а також пов’язані з ним «Soapbox», «Back Then» та «Waste-Ed», належать берлінській компанії «Maffick Media». Основним власником цієї компанії, за даними «CNN», є дочірня структура «RT Ruptly».

«Підписники цих сторінок не повинні бути введені в оману щодо того, хто за ними стоїть», — так начебто відповіли RT у «Facebook» на запитання про причину блокування.

Варто зазначити, що на сторінці відеопроекту  у «Twitter» майже 68 тисяч підписників та більше чотирьох тисяч публікацій. Серед останніх відео є виступ сина 45-го президента США Дональда Трампа-молодшого; демонстрація протестів «жовтих жилетів», під час яких правоохоронці начебто забризкали сльозогінним газом; медиків, які надавали допомогу активістам, а також історія революції 1979 року в Ірані, яка, за словами опису від авторів проекту, «шокувала Захід і позбавила влади одного з його (Заходу — ред.) найвірніших регіональних союзників». 

varta1.com.ua: Новини