Прогноз спікера Верховної Ради щодо вступу України в НАТО

Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук

Україна сподівається до Вашингтонського саміту НАТО отримати кінцеву відповідь щодо прагнень бути частиною Альянсу.

Очільник Верховної Ради України зустрівся з делегацією об’єднання парламентаріїв держав-членів Європейського Союзу United for Ukraine. Сторони, зокрема, обговорили подальшу підтримку обороноздатності України, продовження санкцій проти держави-агресора, імплементацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського, а також шлях України до Євросоюзу та НАТО.

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

«Декілька країн доєдналися до літакової коаліції. Україна отримає винищувачі F-16, що суттєво змінить наші позиції на полі бою», — зауважив Руслан Стефанчук.

Окрім того, очільник Верховної Ради України закцентував на важливості продовження впровадження санкцій проти рф: «Це дієвий механізм, якщо санкції справді не передбачають обходу, можливості зловживання, якщо дійсно чинять економічний тиск проти агресора».

Крім того, Стефанчук наголосив на важливості підтримки української Формули миру, яка передбачає десять пунктів, що базуються на нормах міжнародного права.

Читайте також: У Львові 25 серпня попрощаються із Валерієм Петровим, який боронив Батьківщину у лавах 125-ї ОБрТрО

«Формула миру Президента України Володимира Зеленського для України вже давно не теорема, а аксіома. Це те, як ми бачимо відновлення справедливого й сталого миру для України», — зауважив Руслан Стефанчук.

 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб