Прокуратура просить взяти Петра Порошенка під варту

Його хочуть зобов’язати носити електронний браслет та здати закордонні паспорти.

Прокуратура просить на два місяці взяти під варту Петра Порошенка з можливістю застави у мільярд гривень у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій, інформує «Громадське».

Про це прокурори заявили під час сьогоднішнього судового.

Сторона обвинувачення пояснює необхідність такого запобіжного заходу характером кримінального провадження, розміром збитків та майновим становищем Порошенка.

Як вважають прокурори, такий запобіжний захід забезпечить виконання політиком процесуальних зобов’язань.

П’ятого президента просять зобов’язати не відлучатись із Києва та області, здати паспорти для виїзду за кордон, повідомляти слідчого про зміну місця проживання та носити електронний браслет (у разі сплати застави).

Нагадаємо, сьогодні Порошенко прибув до Києва о 9 годині в аеропорт імені Сікорського в Жулянах, де його вже чекали тисячі прихильників та політичних соратників.

Після засідання Порошенко повідомив, що суд запропонував йому безкоштовного адвоката замість його власного.

За словами Порошенка, суддя оголосив перерву на невизначений час, за цей час команда захисту спробує детально ознайомитися зі справою.

Додамо, що Державне бюро розслідувань і Служба безпеки України підозрюють Порошенка у державній зраді через його сприяння постачанню вугілля з окупованих територій Донецької та Луганської областей для українських державних підприємств.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також