Прокуратура вимагає довічного ув’язнення для всіх підозрюваних у справі збиття рейсу MH17 над Донбасом

medium
medium

Прокурорка у справі щодо катастрофи малайзійського Boeing 777 рейсу MH17, який у 2014 році збили над Донбасом, вимагає довічного ув’язнення для всіх чотирьох підозрюваних. Про такий термін прокуратура Нідерландів попросила 22 грудня в суді під час оголошення обвинувачення, — пише «Варта1», з посиланням на «Громадське».

Зачитували документ загалом три дні.

До довічного вимагають засудити:


  • Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) — колишнього «міністра оборони» бойовиків «ДНР», громадянина РФ;

  • Сергія Дубінського (Хмурого) — колишнього командира «ГУР ДНР», громадянина РФ;

  • Олега Пулатова — колишнього голову «відділу ГРУ ДНР», громадянина РФ;

  • Леоніда Харченка — колишнього командира «підрозділу ГРУ ДНР», громадянина України.


Міжнародна слідча група вважає цих чотирьох причетними до завезення з РФ в Україну «Бука», яким збили літак, а також до його вивезення назад у Росію.

«Вбивство та створення умов для аварії літака, що призвели до смерті всіх, хто був на борту — це серйозний злочин… Ми вимагаємо, щоб обвинувачених Гіркіна, Пулатова, Дубінського та Харченка, які спільно стали причиною аварії літака, що призвела до смерті 298 людей, які були на борту, їх усіх засудили до довічного ув’язнення», — зачитала обвинувачення прокурорка Манон Ріддербекс.

Катастрофа MH17

17 липня 2014 року «Boeing 777» авіакомпанії «Malaysia Airlines» рейсу «Амстердам–Куала-Лумпур» збили на Донбасі. Усі 298 пасажирів та членів екіпажу загинули.

Менш ніж за місяць після цього сформували Об`єднану слідчу групу (JIT) — і представники органів кримінального розшуку Нідерландів, Малайзії, Австралії, Бельгії та України розпочали розслідування. У Нідерландах триває судовий процес. Росія свою причетність до злочину заперечує.

Вирок у справі планують оголосити наприкінці 2022 року.

varta1.com.ua: Новини