Пропала серед білого дня: суд виніс повторний вирок ґвалтівникові та вбивці 9-річної дівчинки (ФОТО)

Дитина пішла в магазин і більше не повернулася.

Фото ТСН

Суд присяжних Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області у закритому судовому засіданні виніс вирок мешканцю Косівського району і присудив йому довічне ув’язнення за умисно вбивство 9-річної дівчинки, поєднане із зґвалтуванням, вчиненими із особливою жорстокістю. Про це повідомили у пресслужбі суду.

Трагічна подія відбулася в червні 2015 року. Тоді чоловік спробував зґвалтувати, а потім безжально вбив 9-річну дівчинку.

«Обвинувачений, перебуваючи на ринку, побачив малолітню потерпілу, 2006 року народження, після чого схопив її ззаду за шию та затягнув в глиб чагарника, з наміром вступити з нею в статеві зносини. Почувши відмову потерпілої та долаючи її опір, повалив дитину на землю та здавив руками шию, до припинення нею будь-якого опору, у результаті чого остання перестала дихати», — у повідомленні.

Фото ТСН

Як повідомляє «ТСН», вбивця не зупинився. Він, з допомогою уламка шиферу та розбитої горловини пляшки, наносив цілу низку ударів. Щоб приховати злочин чоловік прикрив труп дівчинки гілками та травою і втік.

Засуджений — рецидивіст і вже раніше був судимий за аналогічні злочини (спробу зґвалтування), але був звільнений достроково через амністію.

«Під час призначення покарання, суд врахував ступінь суспільної небезпеки скоєного кримінального правопорушення, яке є особливо тяжким, та особу винуватого, який раніше двічі притягався до кримінальної відповідальності та засуджувався за корисливі тяжкі злочини, по відношенню до майна жінок із застосуванням насильства, небезпечного для життя чи здоров’я потерпілих осіб, що по місцю проживання характеризується негативно», — додали у суді.

Чоловікові призначено покарання — довічне позбавлення волі. Вирок законної сили не набрав.

Мешканці села Рожнів, на Прикарпатті, у червні 2015 року, разом із правоохоронцями та рятувальниками, дві доби шукали 9-річну дівчинку Мар'янку, яка серед білого дня пішла до магазину і не повернулася. 

ї тіло з численними колото-різаними ранами знайшли зовсім близько від дому.

Підозрюваного у жорстокому злочині затримали на другий день, після виявлення тіла дівчинки. Він на момент злочину проживав у цьому ж селі.

У 2018 році Косівський райсуд засудив 30-річного обвинуваченого Романа Я. до довічного ув’язнення, але Апеляційний суд Івано-Франківської області скасував це рішення та відправив справу на повторне. Тож чоловіку вже вдруге виголосили вирок про довічне ув’язнення за особливо жорстокий злочин.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також