Проїзд у приміських маршрутках Львівщини суттєво здорожчав

bardak
bardak

Вартість проїзду у межах 10 % підняли перевізники, які обслуговують приміські та міжміські автобусні маршрути на Львівщині. Про чергове підняття повідомили у пресслужбі ЛОДА.

«Облдержадміністрація постійно тримає питання ціноутворення на внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування на контролі. Однак, відповідно до Постанови Кабміну, ЛОДА не впливає на утворення тарифів на перевезення. За оперативною інформацією на сьогодні відбулось незначне підняття вартості проїзду на приміських та міжміських маршрутах порядку 10 %. Середня вартість проїзду 1 км на приміських маршрутах з врахуванням ПДВ та страхового збору становить 1,19 грн, а на міжміських — 1,09 грн», — зазначив заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко.

Зі свого боку облдержадміністрація повідомляє про вжиття заходів, щодо не допущення соціальної напруги серед мешканців області. Тому до 15 липня автотранспортні підприємства Львівщини зобов’язані надати інформацію щодо вартості 1 км проїзду з ПДВ та врахуванням страхового збору.

«Надалі цю інформацію будуть опрацьовувати. У випадку, якщо виявлять факти необґрунтованого підняття вартості проїзду на приміських та міжміських (внутрішньообласних) автобусних маршрутах загального користування, облдержадміністрація буде ініціювати звернення до Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України», — додали у ЛОДА.

varta1.com.ua: Новини