Прикордонника з Львівщини затримали на великому хабарі (фото)

шщд
шщд

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону викрито та повідомлено про підозру інспектору одного з відділів прикордонної служби Львівського прикордонного загону у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.


«За даними слідства, прикордонник вимагав і отримав від громадянина 3600 дол США за сприяння в безперешкодному незаконному переміщенні товарів без належного митного оформлення та прикордонного огляду через державний кордон України. Товари загального вжитку — уживану побутову техніку, продукти харчування і побутову хімію планувалося переправляти через один з пунктів пропуску Галицької митниці Держмитслужби», — йдеться у повідомленні.


Правоохоронці затримали інспектора в порядку ст. 208 КПК України під час одержання другої частини коштів — 2300 доларів США.


[gallery link=«file» columns=«2» ids=«287526,287527»]

Наразі, вирішуються питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.


Слідчі дії тривають.


Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою за матеріалами, спільно зі слідчими і оперативними працівниками територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, а також з участю оперативних працівників Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Захід» Державної прикордонної служби України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

varta1.com.ua: Новини