Псевдоволонтери припинили свою діяльність поблизу кордону

1
1


Невідомі, які називали себе волонтерами, впродовж довгого періоду часу збирали кошти на допомогу в зону АТО, проте насправді усі зібрані кошти йшли не за призначенням. Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та громадських активістів вдалось припинити діяльність псевдоволонтерів на українсько-польському кордоні.


Ще у лютому цього року в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби у Львові відбулась зустріч, на якій обговорювався план боротьби із незаконним волонтерством на держкордоні. Вона відбулась на численні звернення та скарги громадян, що перетинають кодон, на невідомих у військовій формі, яких вони сприймали спершу за прикордонників, котрі збирали із пасажирів гроші нібито на допомогу українській армії. Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.


Відтак прикордонники разом з поліцією та громадським активістом Олегом Радиком розпочали активну роботу щодо недопущення роботи псевдоволонтерів перед пунктами пропуску на українсько-польському кордоні.



Завдяки зваженій позиції усіх учасників, які долучились до боротьби із цим сумним явищем, вдалося не допустити протягом усіх трьох місяців жодного випадку присутності даної категорії осіб із скриньками поблизу державного кордону. Дії працівників всіляких фондів підпадають під постанову Кабміну №451 від 30 червня 2015 року, якою затверджено порядок публічного збору благодійних пожертв для діяльності ЗСУ, де чітко вказано «що не допускається здійснювати збір благодійних пожертв готівкою у місцях, що призначені для руху транспортних засобів».

varta1.com.ua: Новини