Пушилін оголосив масову евакуацію мешканців ОРДЛО (ВІДЕО)

Заявив про начебто наступ української армії.

Керівник так званої «ДНР» організував з 18 лютого масовий централізований виїзд населення ОРДЛО до Російської Федерації. Про це заявив лідер бойовиків «ДНР» Денис Пушилін.

За його словами начебто президент України Володимир Зеленський «найближчим часом накаже військовим перейти в наступ».

«Тому з сьогоднішнього дня, 18 лютого, організовано масовий централізований виїзд населення до Російської Федерації. Насамперед евакуації підлягають жінки, діти та люди похилого віку», — заявив лідер бойовиків.

Він також повідомив про домовленість із керівництвом РФ розмістити людей в Ростовській області.

«Переконливе прохання: прислухатися і прийняти правильне рішення. Тимчасовий виїзд збереже життя і здоров’я вам і вашим близьким», — додав Денис Пушилін.

Міністр оборони України Олексій Резніков запевнив, що українські військові даватимуть відсіч провокаціям з боку ворога, але не планують наступ на окуповані території. 

“Звертаюсь до мешканців Луганська, Донецька, Алчевська, Горлівки, Ясинуватої та інших міст: люди, не бійтеся. Не Україна ваш ворог, а ті, хто начебто ховаються за стінами вашими, ті, хто начебто хоче захистити вас від України. Не вірте чуткам про український наступ”, — заявив він.

Водночас, очільник Міністерства оборони наголосив, що українська армія готова до будь-якого розвитку подій щодо оборони.

У МЗС України також спростували інформацію про наступ української армії на Донбас.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також