Путін дав наказ захопити ще одне українське місто — ISW

Харків та область

Президент росії володимир путін, ймовірно, наказав російським військам захопити місто Харків та решту неокупованої Харківської області, незважаючи на надзвичайну неймовірність успіху. Про це пише ISW.

Російські війська намагаються взяти Дементіївку, на північ від Харкова, з 26 червня, хоча захоплення Дементіївки має обмежене значення для оборони території Росії від наступальних дій України. 

16 липня Головне управління розвідки України оприлюднило перехоплену розмову, в якій російський солдат заявив, що його командир не переймається своїми втратами, а лише хоче дістатися до Харкова. 

Підтримувана Росією окупаційна влада продовжує висувати умови для анексії Харківської області за межами нині контрольованої території, як раніше оцінювало ISW.

Підтримуваний Росією голова окупаційного уряду Харківської області Віталій Ганчев і голова Луганської народної республіки (ЛНР) Леонід Пасічник 16 липня підписали угоду про взаємне співробітництво та оборону, яка свідчить про те, що російська влада в Харківській області ставить умови для довгострокового окупаційні випадки. 

Раніше 6 липня Ганчев оголосив, що окупована Харківська область складатиметься з Куп’янського, Ізюмського, Вовчанського та Харківського районів, до складу яких входить територія, яку російські війська ще не контролюють. 

Російські війська, ймовірно, непослідовно посилять спроби наземного нападу на північ від міста Харкова протягом найближчих днів, щоб відобразити триваючі територіальні амбіції в Харківській області, але навряд чи зможуть отримати значні територіальні здобутки.

Російські війська продовжили артилерійські удари по всій лінії зіткнення та по місту Харків. 

Нагадаємо, названо три сценарії закінчення війни в Україні.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також