путін готується до затяжної війни

Його цілі виходять далеко за межі східного регіону Донбасу

Розвідка США вважає, що війна президента Росії Володимира Путіна в Україні, ймовірно, стане «більш непередбачуваною та ескалаційною» в найближчі місяці. Про це заявив у вівторок у Конгресі директорка національної розвідки країни.

Директор Національної розвідки Авріл Хейнс намалювала похмуру й невизначену картину наступного етапу двомісячного вторгнення Путіна, який, за її словами, буде важко передбачити частково тому, що «Путін стикається з невідповідністю між його амбіціями та нинішніми військовими можливостями Росії».

«Принаймні, ми вважаємо, що дихотомія почнеться в Росії в період прийняття більш особливих рішень, як щодо внутрішніх змін, необхідних для підтримки цього поштовху, так і щодо військового конфлікту з Україною та Заходом. І ця тенденція збільшує ймовірність того, що президент Путін звернеться до більш радикальних засобів, включаючи введення воєнного стану, переорієнтацію промислового виробництва або потенційно ескалаційні військові дії, щоб звільнити ресурси, необхідні для досягнення його цілей, коли конфлікт затягнеться, або якщо він вважає, що Росія програє в Україні» - сказала Хейнс.

Проте, як сказала Хейнс законодавцям, розвідувальна спільнота не вірить, що Путін звернеться до використання ядерної зброї, якщо не відчує екзистенційну загрозу для Росії.

Розвідувальна спільнота вважає, що Путін готується до затяжного конфлікту — і що його цілі виходять далеко за межі східного регіону Донбасу, де зараз зосереджені його військові після відбиття від Києва в перші тижні війни.

«Наступний місяць бойових дій буде значущим, оскільки Росія намагатиметься активізувати свої зусилля. Але навіть якщо вони будуть успішними, ми не впевнені, що боротьба на Донбасі ефективно завершить війну» - сказала Хейнс.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також