Путін хоче захистити від мобілізації етнічних росіян — ISW

Серед бурят наростає обурення

Спроби президента росії володимира путіна захистити етнічних росіян від високого рівня мобілізації можуть викликати опір у деяких етнічних анклавах, які несуть непропорційно великий тягар війни. Про це повідомляє Інститут вивчення війни. 

18 липня з’явився репортаж про рух «Нова Тува» — антивоєнну організацію, що складається з активістів тувинського анклаву етнічної меншини. 

Організацію було звинувачено в розповсюдженні антивоєнної пропаганди та розпалюванні міжнаціональної ворожнечі в російській федерації.

Це обурення звертає увагу в контексті нещодавнього збільшення формування регіональних добровольчих батальйонів через росію, багато з яких мають різні етнічні ознаки.

ISW та інші раніше відзначали, що в Україні воюють неетнічні російські батальйони, до складу яких входять війська з Чечні, Південної Осетії, Туви, Тартарстану, Башкортостану, Чувашії та інших. 

Ці показники свідчать про те, що Путін може не бажати проводити загальну мобілізацію частково через небажання мобілізувати велику кількість етнічних росіян.

Ймовірно, це бажання путіна, щоб неросійські солдати брали на себе тягар війни на цьому етапі й це може створити внутрішню напругу в цих регіонах.

Нагадаємо, росія зосередиться на захопленні двох міст.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також