путін хоче занурити Україну у холодну зиму та темряву, - Пентагон

Але він програє

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін наголошує, що президент Російської Федерації Володимир Путін хоче занурити Україну у холодну зиму та темряву, але програє. Про це Ллойд Остін заявив на початку засідання Контактної групи з питань оборони України.

«Ми усі знаємо, що не можна недооцінювати рівень злості і розчарування Путіна. Ми це знову бачили минулого тижня, коли відбувся жахливий російський ракетний удар у Харківській області, внаслідок якого було вбито десятки українських громадян. Ми маємо бути готовими, що Кремль знову бомбардуватиме крилатими ракетами і дронами Україну цієї зими. Нам треба очікувати, що сили Путіна жорстоко і свідомо будуть ставити під свій приціл українські міста, громадян та критичну інфраструктуру», - сказав Остін.

Міністр оборони США відзначив, що Путін сподівається зламати волю українського народу та занурити Україну у лютий холод і темряву шляхом перетворення цивільних громадян в мішень.

«Але він зазнає невдачі. І ми усі знаємо це», - додав Остін.

Путін сподівався деморалізувати ураїнців, але натомість, він деморалізував російську армію. Також президент РФ сподівався ізолювати Україну, але ізолював Росію.

«Путін сподівався обманути увесь світ, але, натомість, він навіть не може обманути своїх власних найманців», - сказав Остін.

«У цій агресивній війні ніхто не повинен припускати, що час на стороні Кремля. Ми виступаємо разом сьогодні з налаштуванням, аби забезпечити, що Україна матиме необхідну підтримку у час ще однієї зимової війни», - уточнив міністр оборони США.

Він додав, що коаліція у форматі Рамштайн зберігатиме єдність на підтримку України.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також