Путін може дотиснути лукашенка: експерт про загрозу з білорусі

Білорусь може виставити 20–25 тис військ

Путін може дотиснути Лукашенка, і той віддасть наказ про наступ білоруської армії на Україну. Про це повідомив «НВ» полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Олег Жданов.

«Хочу наголосити на Волинському напрямку. Там білоруська армія. Ми знаємо, що можуть виставити 20–25 тис військ. І ми спостерігаємо за білоруською армією в тому плані, що є розуміння: Путін може дотиснути Лукашенка, і той наказує на наступ білоруської армії на Україну. Не виключаємо такої можливості. Тому ведемо спостереження за ділянкою кордону та тримаємо там необхідну кількість військ для захисту нашої території», — сказав Жданов.

Однак, він зауважив, що білоруській армії буде складно наступати: «Ми цілком розуміємо, звідки потенційно може йти військо Білорусі. Особливості місцевості такі, що не розвернешся і підеш широким фронтом. Там болота і ліси, і це сильно звужує можливості сторони, що настає. До речі, це може бути ще одним стримуючим фактором для білоруської армії — вони будуть обмежені в маневрі, і ми можемо повторити те, що робили з російською армією в перший тиждень війни у ​​Чернігівській та Сумській області. Тоді ми кришили їх у похідних колонах, коли вони входили на територію України. Особливості місцевості можуть створити такі ж умови і зіграти такий самий злий жарт з білоруською армією».

Жданов наголошує, що наказ наступати, може спричинити також соціальний вибух усередині самої країни: «На кону — перебування Лукашенка при владі. Якщо Путін знайде спосіб залякати його тим, що буквально назавтра він його усуне від влади, якщо той не піде війною на Україну, то за таких умов Лукашенко може наказ віддати. В інших випадках Лукашенко петлятиме до останнього, бо розуміє: якщо навіть віддасть наказ на наступ — це може спричинити також соціальний вибух усередині самої країни. І незважаючи на те, що армія зараз не дуже користується підтримкою населення, але вона і населення можуть об'єднатися. Тому що соціологія показує, що і населення, і армія здебільшого проти участі Білорусі у війні в Україні».

Раніше, Данілов повідомляв, що тільки бій покаже, чи зможемо відбити нову атаку з білорусі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також