Путін може офіційно оголосити війну Україні

Йому потрібно більше мобілізованих людей

Президент Росії Володимир Путін міг би перейти до офіційного оголошення війни Україні вже 9 травня, що дасть змогу повноцінно мобілізувати російські резервні сили під час спроби завоювати східну та південну Україну. Так вважають чиновники США та Заходу.

9 травня, відомий як «День перемоги» Росії, вшановує пам’ять розгрому росіян проти нацистів у 1945 році. Західні чиновники довгий час вірили, що Путін використає символічне значення та пропагандистську цінність цього дня, щоб оголосити про військове досягнення в Україні.

Чиновники почали відточувати один сценарій, який полягає в тому, що Путін офіційно оголошує війну Україні 9 травня. На сьогоднішній день російські чиновники наполягали, що конфлікт був лише «спеціальною військовою операцією» з центральною метою «денацифікації». 

«Я думаю, що він спробує піти зі своєї «спеціальної операції», — сказав міністр оборони Великобританії Бен Воллес. — Він крутив поле, закладаючи ґрунт для того, щоб сказати: «Дивіться, зараз війна проти нацистів, а мені потрібно більше людей. Мені потрібно більше російського гарматного м’яса»».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також