Путін намагається врятувати репутацію шойгу

Путін хоче протистояти зростанню впливу групи силовиків

Володимир путін намагається реабілітувати імідж міністра оборони росії сергія шойгу в інформаційному просторі, щоб протистояти зростанню впливу так званої радикальної групи силовиків, яка критикує міноборони. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Путін міг би сам оголосити про закінчення мобілізації, а не на зустрічі з Шойгу або доручити голові міноборони завершити невдалу мобілізацію самостійно. Їхня інсценована публічна зустріч узгоджується з нещодавнім сплеском появи шойгу у ЗМІ.

«Наприклад, між 23 і 26 жовтня шойгу провів кілька публічних телефонних розмов зі своїми турецькими, китайськими та західними колегами. Ці резонансні зустрічі відрізняють шойгу та російське вище військове командування від силовиків, які не мають такого рангу чи авторитету, незважаючи на свою популярність у російському інформаційному просторі. Навесні та влітку шойгу дуже мало з’являвся на публіці. Присутність шойгу в інформаційному просторі залежить від схвалення кремля, оскільки путін може контролювати, коли і чи виступає шойгу публічно», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, шойгу відзвітував путіну про підсумки мобілізації і назвав кількість «мобіків».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт