путін найближчими днями відвідає Туреччину

Він вперше після початку російсько-української війни відвідає країну-члена НАТО

Президент Росії Володимир Путін може відвідати Туреччину найближчими днями. Про це пише турецьке видання Milliyet.

“Президент Росії Володимир Путін найближчими днями відвідає Туреччину. Таким чином, Путін вперше після початку російсько-української війни відвідає країну-члена НАТО», - йдеться в повідомленні.

Туреччина нині активно реалізує багатосторонню дипломатію у координації з іншими країнами, зокрема Україною, США та країнами ЄС, та своїми міністерствами - торгівлі, закордонних справ і національної оборони, у рамках Чорноморської зернової ініціативи, докладаючи зусиль для продовження її дії та забезпечуючи таким чином комунікацію з Росією.

«Після припинення дії «зернової угоди» на першому етапі відбулося зростання цін на зерно на 15%. Після припинення безпечної торгівлі через коридор Україна поставила на порядок денний альтернативні зернові шляхи. Однак, беручи до уваги як безпеку, так і вартість, жоден із варіант не може замінити чорноморський коридор. Зростання цін негативно впливає на бідні країни, більшість з яких знаходяться в Африці», - йдеться у публікації.

Нагадаємо, що окупанти відкрили вогонь по торговому судну, яке прямувало до порту на Одещині.

Раніше, 2 серпня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган обговорив із президентом Росії Володимиром Путіним «зернову угоду» і домовився про його візит у Туреччину. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт