Путін назвав кількість росіян, котрі воюють в Україні: у ГУР відповіли, чи це правда

Юсов назвав реальну цифру

ФОТО: ілюстративне

Президент росії володимир путін стверджував, що в зоні бойових дій в Україні знаходятся понад 617 тисяч військових рф, а також зазначив, що кількість добровольців не скорочується - нібито щодня загарбницька армія поповнюється на 1500 осіб. Однак представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов назвав ці цифри «перебільшеними» цифри росіян, які воюють в Україні. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

За його словами, коли ворог подає викривлені дані, то робить це навмисно, зокрема, щоб спричинити інформаційний тиск на Україну, продовжити лякати когось за кордоном і «додатково мотивувати своє і без того зазомбоване населення».

«Це не єдина брехня, яка вчора лунала з вуст російського диктатора. В принципі кожного разу, коли він відкривав там рота, він брехав. Але російський диктатор публічно вчора зізнався у цілій низці воєнних злочинів і власне заявив, що має намір їх продовжувати», - сказав Юсов.

Читайте також: аналітики розкрили сенс заяв путіна про цілі і закінчення війни

За словами представника ГУР, проти України наразі воюють понад 450 тисяч, а «не та цифра, яку озвучила людина схожа на путіна».

«Хіба якщо він порахував разом всіх ліквідованих загарбників, яких не забрали рашисти з поля бою. В такому ключі могла вийти інша цифра. А в цілому - це пропаганда», - додав Юсов. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також