Путін назвав кінцеву мету нападу на Україну, багато країн перебуває у небезпеці, — ЗМІ

Смів натякнув багатьом країнам Європи, що вони в небезпеці.

Диктатор російської федерації владімір путін вважає, що Україна має стати завойованою державою, підпорядкованою Кремлю. Більше того, російський диктатор, згадуючи про Петра I, натякнув багатьом країнам Європи, що вони в небезпеці. Про це повідомляє «CNN».

Загроза стосується і інших країн, що виникли після розпаду СРСР.

Аналітик видання Натан Ходж визнав, що читання думок президента росії володимира путіна рідко буває простим завданням, але іноді кремлівський лідер спрощує його. Так було й у четвер, коли путін зустрівся із групою молодих російських підприємців. Слова путіна кажуть самі за себе: те, чого він прагне в Україні, — це відновлення росії як імперської держави. Багато хто вловив одну з найпровокаційніших реплік путіна, в якій він порівняв себе з Петром I, царем-модернізатором росії та засновником Санкт-Петербурга — батьківщиною путіна.

“Петро Великий вів Північну війну 21 рік. На перший погляд він воював зі Швецією, забираючи в неї щось… Він нічого не забирав, він повертав. Ось як це було”, — сказав путін. Президент РФ додав, що байдуже, що європейські країни не визнали захоплення території Петром I силою. “Коли він заснував нову столицю, жодна з європейських країн не визнала цієї території частиною Росії, всі визнали її частиною Швеції”, — сказав путін. Посилаючись безпосередньо на власне вторгнення до України,

Путін додав: “Очевидно, що на нашу долю також випало повернутися та зміцнитись”.

Аналітик пояснює, є дві категорії держави: суверенна та завойована. З імперського погляду путіна Україна має потрапити в останню категорію.

“Путін давно стверджує, що українці не мають легітимної національної ідентичності і що їхня держава, по суті, є маріонеткою Заходу. Іншими словами, він вважає українців безпартійними та підлеглими”, — сказав аналітик. Він також додав, що згадуючи Петра I, також стає зрозуміло, що цілі путіна обумовлені певним почуттям історичної долі. “І путінський проєкт імперської реставрації може — теоретично — поширитися на інші території, які колись належали російській імперії або Радянському Союзу, що має викликати тривогу у всіх країнах, що виникли після розпаду СРСР”, — стверджує аналітик.

Нагадаємо, що путін уже публічно заявив, що хоче захопити всю територію української держави.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена