Путін передасть білорусі ракетні комплекси, які можуть нести ядерні боєголовки

Ракетні системи можуть бути і в ядерному варіанті

Росія, впродовж найближчих місяців, передасть своєму союзнику білорусі ядерні ракетні комплекси «Іскандер-М». Про це заявив у суботу президент росії володимир путін.

Путін сказав президенту білорусі олександру лукашенку на зустрічі в Санкт-Петербурзі, що ракетні системи можуть використовувати як балістичні, так і крилаті ракети, як у звичайному, так і в ядерному варіанті.

У стенограмі зустрічі лукашенко висловив путіну свої побоювання через, на його думку, польоти літаків США та НАТО, які нібито тренуються переносити ядерні боєголовки поблизу кордону Білорусі.
  
Він попросив путіна розглянути дзеркальну відповідь на польоти або переобладнати російські винищувачі, які зараз перебувають у білорусі, щоб вони могли нести ядерні боєголовки.

Путін відповів, що немає потреби відповідати авіарейсам США, і припустив, що білорусь могла б модифікувати свій власний літак Су-25, щоб він був ядерним.

«Ця модернізація має бути проведена на авіазаводах Росії, але ми з вами домовимося, як це зробити і відповідно розпочати навчання льотного складу», — сказав Путін.

Нагадаємо, актуально про білорусь: повернення російських військових та нарощування авіації.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також