Путін порівняв себе з Петром I і заявив про повернення земель

Він заявив, що для російської держави нічого не змінилося

Президент Росії Володимир Путін заявив, що на нинішню російську владу випало повертати і зміцнювати території, як і, на його думку, Петру I на початку XVIII століття.

Виступаючи на заході, анонсованому як «зустріч із молодими підприємцями, інженерами та вченими», Путін заявив, що для російської держави з часів Петра I «майже нічого не змінилося».

На думку президента, в ході Північної війни проти Швеції російський монарх «нічого не відкидав», а «повертав», тому що «спокон віків поряд з фінно-угорськими народами жили слов’яни», і «територія перебувала під контролем Російської держави».

«Здавалося б, воював Петро І зі Швецією, щось відривав… Нічого не відривав. Він повертав… Те саме й у західному напрямку, це стосується… його там перших походів. Чого боялися-то? Повертав їх, зміцнював. Ось що робив. На нашу долю теж випало повертати та зміцнювати. Якщо ми виходитимемо з того, що ці базові цінності становлять основу нашого існування, ми, безумовно, досягли успіху у вирішенні завдань, які перед нами стоять», — сказав Путін.

На відео із зустрічі видно, що Путін розсміявся, говорячи про російську владу.

Нагадаємо, проти путіна запроваджено безстрокові санкції.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також