путін сподівається довести Україну бомбардуваннями до столу перемовин – естонська розвідка

росія планує розгорнути мобілізовані резерви у першій половині 2023 року…

фото REUTERS

Амбітний путін готовий знову й знову мобілізувати населення та забути про відносини з Європою, але від цілі захопити українські території не відмовляється.

Про це повідомила естонська розвідка у своєму щорічному звіті, передає «Фокус».

«Завзята імперіалістична позиція Росії до своїх сусідів зберігається, і страх росіян перед мобілізацією перевершує відчуття відповідальності за геноцид, скоєний їхніми земляками»,  йдеться у світі.

росія планує розгорнути мобілізовані резерви у першій половині 2023 року у новому наступі, попереджають естонські розвідники.

Також розвідники повідомляють, що Путін сподівається довести Україну бомбардуваннями до столу перемовин. Росія дотримується думки, що час — на її боці, бо Україна та її партнери не готові до затяжного конфлікту. Кремль, за даними розвідки Естонії, планує додаткову мобілізацію для підтримки війни.

«Росія була набагато амбітнішою у 2013-14 роках, ніж офіційно визнав Кремль. За інформацією EFIS, Росія планувала окупувати 11 регіонів України», — стверджується в щорічному звіті.

Як повідомляє естонська розвідка, Росія готова продовжувати підвищувати ставки: подальшою мобілізацією чи розширенням тактики терору проти цивільного населення. Застосування тактичної ядерної зброї в Україні розвідники оцінили як малоймовірне.

«Росія продовжує тримати »ядерну карту« на столі як інструмент антизахідного важеля, щоб вселити страх перед війною і відмовити західні країни від допомоги Україні»,  пояснили у звіті.

У вступ білорусі у російсько-українську війну естонці не вірять. На їхню думку, мета білорусі - зменшити тиск з боку росії. Саме тому білоруська влада підтримує рф морально, матеріально та матеріально-технічним забезпеченням, у тому числі дозволяючи вільне використання її території для маневрів та завдання ударів по Україні. Та розвідка Естонії впевнена, що білоруські збройні сили не бажають втручатись у військові операції на українських територіях.

«Війна непопулярна у білоруському суспільстві, і повідомлення про високі жертви на фронті зміцнюють цю позицію. Білоруські збройні сили значною мірою покладаються на призовників, і відправлення їх на війну загрожуватиме стабільності режиму. Лукашенко не може бути впевненим, що у разі відряджання на Україну його контрактники не покинуть і не приєднаються до білоруських добровольців, які борються на українській стороні»,  пояснюють позицію білорусі у звіті.

Як повідомлялося, у російських книгарнях з’явилися карти і атласи на яких Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська області входять до складу росії.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий