путін визнав що воює з Україною з 2014 року

Кремлівський диктатор звинуватив «українських націоналістів» у тому, що вони «розпочали війну»

Фото: ілюстративне

Сьогодні, 9 лютого, президент РФ Володимир Путін на зустрічі із представниками авіаційної галузі цинічно заявив, що Росія «не розпочинала жодних бойових дій» в Україні, а «намагається їх закінчити».

Таку заяву господаря Кремля цитують російські пропагандисти.

На згаданій зустрічі Путін вкотре проголосив, що в Україні 2014 року відбувся «державний переворот», після якого відбулися «події в Криму та на Донбасі» - так сором'язливо він називає незаконну анексію півострова та підтримані РФ сепаратистські заколоти в Донецькій та Луганській областях.

Кремлівський диктатор також завів стару платівку про вісім років «бомбас», звинувативши українську армію в обстрілах так званих «ДНР» та «ЛНР», які тривали від 2014 року.

«У порушення всіх домовленостей, усіх зобов’язань ці регіони Донбасу були взяті в блокаду, по них стали працювати з допомогою важкої військової техніки, неодноразово проводили крупні військові операції. Тобто вони почали війну тоді. Вони почали війну і вона тривала вісім років на знищення тих людей, які там живуть, які почувають себе кровно зв’язаними з Росією, російською культурою, російською мовою. Скільки можна було терпіти вже?» - заявив Володимир Путін, пояснюючи повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, яке почалося 24 лютого 2022 року.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова