Путін заявив, що українські моряки планували підірвати Керченський міст

EF3A65B9-2992-4A82-AC56-3878CE8D1EC3_cx0_cy3_cw0_w1023_r1_s
EF3A65B9-2992-4A82-AC56-3878CE8D1EC3_cx0_cy3_cw0_w1023_r1_s

Російські прикордонники пішли на таран українських військових човнів у Керченській протоці через, начебто, загрозу підриву незаконного мосту.


Про це під час прес-конференції у Буенос-Айресі заявив президент Росії Володимир Путін, передає "Интерфакс".


За його словами, коли українські човни начебто відмовилися підкорятися вимогам прикордонників РФ і рухалися у протоку, російські човни пішли на таран, бо часто звучало публічно, що «збираються підірвати міст».


«Що робити нашим прикордонникам? Вони змушені були діяти відповідним чином. На вимоги прикордонників не підкоряються (українські кораблі), почали тікати у нейтральні води. Прикордонники діяли відповідно до наказів і статутів. Так би діяли будь-які прикордонні сили будь-якої держави, якщо б так було порушено їхній державний кордон», — сказав Путін.


Нагадаємо, вранці, 25 листопада, Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь». Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем «Дон». Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. Згодом, так звані суди заарештували їх на два місяці. 

varta1.com.ua: Новини