Путіну доведеться змінити цілі війни

Росіяни не здатні досягнути своїх цілей

Невдачі росії та обмежені її ресурси в Україні показують, що російські війська нездатні досягти початкових цілей президента володимира путіна щодо вторгнення в країну за нинішніх обставин. Про це заявив у п’ятницю глава розвідки Пентагону.

«Зараз ми підходимо до моменту, коли, я думаю, Путіну доведеться переглянути цілі цієї операції», — сказав генерал-лейтенант Скотт Бер’єр, директор Розвідувального управління Міністерства оборони США, — «Тому що «зараз цілком зрозуміло, що він... не зможе зробити те, що спочатку мав намір»».

Путін відправив війська в Україну в лютому з метою повалення дружнього до Заходу уряду України. На початку війни українські війська витіснили російських бойовиків з їхніх позицій навколо столиці України. Минулого тижня росія зазнала ще однієї серйозної невдачі, коли український контрнаступ змусив її війська відступити з великих смуг північного сходу України.

«Росіяни планували окупацію, не обов’язково вторгнення, і це їх відкинуло», — сказав Бер’є, посилаючись на небажання Путіна поки що повністю мобілізувати російські сили, щоб залучити більше живої сили до боротьби.

Нагадаємо, в Ізюмі росія повторила те, що зробила в Бучі, світ має відреагувати.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт