Пилова буря в Києві не пов’язана з пожежами в Чорнобилі, — синоптики



Пилова буря та погіршення видимості в Києві жодним чином не пов’язані з пожежами в Чорнобилі.


Про це заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє
«Укрінформ».

«Жодних зв’язків із пожежею в Чорнобилі нинішнє погіршення видимості в місті Києві не має. Це спричинено виключно посиленням швидкості вітру, яка зараз сягає 15−20 метрів за секунду», — заявив Кульбіда.

Він додав, що вітер переносить той пил, який видувається з полів і його часточки й призвели до погіршення видимості.


Водночас, синоптик Наталія Діденко, коментуючи припущення людей, що це може бути «дим із Чорнобиля», відповіла: «Навряд чи. Напрямок із Чорнобиля майже північний, а цей вітер — майже західний».

Вона також додала: «Пересушена земля, тривала відсутність опадів (нещодавній фактично один дощ ситуацію майже не змінив), штормовий вітер, низька відносна вологість спровокували ось цю імлу в столиці, яка дуже схожа на пилову бурю. Пилові бурі в Україні трапляються влітку та якраз навесні, ось за таких умов, коли сухо та вітряно… після малосніжної зими і посушливої осені».

«Вікна не відкривайте, постарайтеся зволожити приміщення», — порадила Діденко.

Як повідомив керівник ГО «Варта1» Ігор Зінкевич, у КМДА теж пояснюють, що це зміни клімату і просять не виходити на вулицю.

Переглянути індекси забруднення можна за
посиланням.



Нагадаємо, що сьогодні, 16 квітня, в Чорнобильській зоні відчуження знову почалася пожежа. Причиною називають сильний вітер.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі