Рада ЄС запровадила санкції проти 217 осіб і 18 компаній

До перелічених осіб входять високопосадові кремлівські чиновники та олігархи

ФОТО: ілюстративне

Рада ЄС прийняла сьогодні, 8 квітня 2022 року, рішення запровадити обмежувальні заходи ще до 217 фізичних і 18 юридичних осіб у відповідь на необґрунтовану і неспровоковану військову агресію Росії проти України.

Про це повідомляється у заяві на сайті Ради.

До 217 перелічених осіб входять високопосадові кремлівські чиновники та олігархи — Моше Кантор, Борис Ротенберг та Олег Дерипаска, інші видні бізнесмени, що працюють у ключових секторах економіки, таких як енергетика, фінанси, ЗМІ, оборонна та військова промисловість, а також співробітники кремлівської пропаганди, що систематично розповсюджують хибну інформацію про ситуацію в Україні.

До списку також включені члени сімей осіб, які вже потрапили під санкції, з огляду на те, що вони отримують вигоду від режиму або для запобігання обходу санкцій ЄС. Серед них — Марія Воронцова та Катерина Тихонова, дочки президента Росії Владіміра Путіна.

У списку санкцій і так звані міністри та члени «Народної ради» так званих «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки».

До 18 підсанкційних організацій входять чотири великі російські банки - Банк «Откритіє», Новікомбанк, Совкомбанк і ВТБ, компанія, що працює в транспортному секторі і належить Російській Федерації, а також компанії оборонно-промислового комплексу, у тому числі концерн «Калашников».

Загалом обмежувальні заходи ЄС тепер застосовуються до 1091 фізичної особи та 80 організацій. Активи осіб, які включені до списку, підлягають заморожуванню, а громадянам та компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також