Рада Європи викреслила Україну з чорного списку «корупціонерів»

Дійшли висновку, що Україна досягла покращень

ФОТО: ілюстративне

Група держав Ради Європи проти корупції (GRECO) визнала прогрес України у запобіганні корупції серед депутатів, суддів та прокурорів.

Як пише «Європейська правда», у відповідному звіті оцінюється прогрес, досягнутий у виконанні рекомендацій щодо запобігання корупції, які були надані Україні у 2017 році.

У GRECO дійшла висновку, що Київ досяг покращень, виконавши задовільно 15 з 31 рекомендації. З решти рекомендацій дев'ять були частково виконані, ще сім не були виконані зовсім.

 У звіті зазначається, що недивлячись на воєнний стан, «Україна продовжила роботу з імплементації рекомендацій GRECO». Там зазначили, що основна робота ще попереду, але «своєчасне подання Україною інформації до GRECO, а також досягнутий прогрес заслуговують на високу оцінку».

GRECO зробила висновок, що рівень виконання рекомендацій більше не є «глобально незадовільним», як це було після попереднього звіту, опублікованого у квітні 2022 року.

Наступний звіт про заходи, вжиті для втілення невиконаних рекомендацій група попросила Україну надати до 31 березня 2024 року.

Читайте також: житель заходу України отримав вирок за пост в соцмережі.

Як зазначило видання, таким чином сесія GRECO схвалила викреслення України зі свого чорного списку держав, де руйнується протидія корупції, або тих, де стан протидії корупції є «глобально незадовільним».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк