Рада заборонила примусове стягнення з українців оплати за житлово-комунальні послуги

Законопроєкт діятиме протягом воєнного часу

Верховна Рада проголосувала за основу за Закон про внесення зміни до пункту 10-2 розділу ХІІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про виконавче провадження» щодо виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги у період дії воєнного стану.

За проголосували 287 нардепів.

«Тимчасово, на період дії воєнного стану на території України забороняється примусове виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги», — повідомляється у записці законопроєкту.

Під час дії воєнного стану зупиняється «вчинення виконавчих дій у виконавчих провадженнях з виконання рішень, боржниками за якими є підприємства оборонно-промислового комплексу, визначені в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, органи військового управління, з’єднання, військові частини, вищі військові навчальні заклади, військові навчальні підрозділи закладів вищої освіти, установи та організації, які входять до складу Збройних Сил України, рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги».

Нагадаємо, у російської сім’ї, яка не може отримати компенсацію за вбитого окупанта, на кухні стоїть український холодильник.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також