Радіоактивні світлячки: росіян, котрі перебували на ЗАЕС, забрали до лікарні з ознаками променевої хвороби

Самі окупанти говорять про хімічне отруєння

Фото: інформативне

Російських військових, котрі перебували на території Запорізької атомної станції, доправили до реанімації із симптомами променевої хвороби.

Про це  інформує видання «Фокус», з посиланням на «Facebook»  парамедика Богдана Бондаренко.

Міністерство оборони РФ заявило, що російських військових з Енергодара 31 липня доправили до військового шпиталю з ознаками сильного отруєння. А обстеження виявило в організмах наявність органічної отрути штучного походження. Наразі ж, опромінені перебувають у реанімації. За словами українського парамедика, названі вище симптоми можуть свідчити про променеву хворобу.

«Росіяни, звісно, говорять про хімічне отруєння, але привезли поранених з атомної станції. Не кажучи взагалі про рівень довіри до російської інформації. Це щодо ботолуксину», — зазначає Бондаренко.

Зокрема парамедик нагадав, що приблизно в ті дні росіяни обстрілювали ЗАЕС. Український «Енергоатом» тоді заявив про можливий витік радіації зі станції.

«Зараз, поки не пізно, потрібно зробити все можливе, щоб отримати правдиву картину ситуації на станції. Треба негайно демілітаризувати станцію та віддати її під контроль ООН, МАГАТЕ чи іншої незалежної структури. Це питання виживання. Свідомого рівня можливостей міжнародних організацій, точніше їх рівня безпорадності, але іншого поки немає», — закликав Богдан Бондаренко та порівняв подібні дії з першими тижнями після вибуху на Чорнобильській АЕС у 1986.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів