Ракетна атака 29 грудня є кульмінацією кількох місяців експериментів окупантів, - ISW

Та зусиль із випробування української ППО

Масштабна атака РФ по Україні 29 грудня є кульмінацією кількох місяців експериментів окупантів з різними комбінаціями безпілотних літальних апаратів і ракет, а також зусиль із випробування української ППО. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни.

За останні кілька місяців росіяни завдали по Україні серію ударів різної потужності. Для цього вони використовували різні комбінації БПЛА, крилатих і балістичних ракет. При цьому ворог використовував або виключно БПЛА Shahed, або дрони в комбінації з меншою кількістю ракет.

Для масованої атаки 29 грудня росіяни використали 36 БПЛА Shahed і понад сто ракет різного типу. На думку аналітиків, окупанти застосовують дрони для обходу ППО, а ракети — для завдання максимальної шкоди наміченим цілям.

Читайте також: ворог масовано обстріляв Україну: наслідки атаки від МВС (ФОТО)

«Росія, ймовірно, свідомо накопичувала запаси ракет різних розмірів восени і на початку зими 2023 року, щоб створити різноманітніший ударний комплекс і застосувати уроки, засвоєні під час різних нещодавніх розвідувальних і дослідницьких місій», — вважають в ISW.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт