Районна рада ухвалила рішення щодо перейменування села на Львівщині

Як тепер називатиметься

Львівська районна рада ухвалила рішення щодо перейменування села Милошевичі та повернення йому історичної назви. Про це повідомлено на сторінці райради.

Село розташоване на Львівщині у Пустомитівській територіальній громаді  Львівського району.

«Рішення буде скероване до Верховної ради України, з метою ухвалення нею повернення селу Милошевичі його історичної назви Милошовичі», - йдеться у дописі райради.

За відповідне рішення «Про надання згоди на перейменування населеного пункту Милошевичі» проголосували депутати під час  16-ї чергової сесії Львівської районної ради.

При визначенні доцільності перейменування села Милошевичі на Милошовичі враховано думку місцевих мешканців територіальної громади. Зокрема, відомо, що назва села «Милошовичі» є у всіх відомих історичних документах датованих 1443 роком. Тут жили білі хорвати, і назва села пішла від власної назви Милош (ім’я), де використовується суфікс «-ов-», і вона вживалась упродовж багатьох століть.

Як йдеться у довідці Центрального архіву України у м. Львів від 22.05.2008 року №604 виданій  Семенівській сільській раді, в жодних документах іншої назви як с. Милошовичі ніколи не вживалося та документально не зафіксовано.

Відтак, громада с. Милошевичі просила звернутися у відповідні органи щодо повернення історичної назви цього населеного пункту, оскільки нинішній немає обґрунтованого змісту.

Читайте також: активістка запропонувала нову назву Червонограду

Процедура перейменування назви населеного пункту здійсниться якнайшвидше. Громада готова та розуміє внесення змін у відповідних документах, аби зберегти історичну унікальність назви села Милошовичі.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена