Речник Путіна відмовився виключити використання ядерної зброї

Водночас, він сказав, що РФ ще не досягла жодної зі своїх військових цілей в Україні

Речник президента Росії Володимира Путіна визнав, що Росія ще не досягла жодної зі своїх військових цілей в Україні, і відмовився заперечувати, що Москва може вдатися до застосування ядерної зброї. Про це він сказав у вівторок в інтерв’ю «CNN»

Пєсков неодноразово відмовлявся виключити, що Росія розгляне можливість використання ядерної зброї проти того, що Москва розглядала як «екзистенційну загрозу».

На запитання, за яких умов Путін використає ядерний потенціал Росії, Пєсков відповів: «Якщо це екзистенційна загроза для нашої країни, то вона може бути».

Раніше Путін натякав на використання ядерної зброї проти країн, які він вважав загрозою для Росії.

Ще в лютому президент Росії сказав у телевізійній заяві: «Хто б не намагався стати на нашому шляху або тим більше створювати загрози для нашої країни та нашого народу, вони повинні знати, що Росія негайно відповість, і наслідки будуть будь таким, якого ти ніколи не бачив за всю свою історію».

Потім під час телевізійної зустрічі з представниками російської оборони він сказав, що «посадовці провідних країн НАТО дозволили собі агресивні коментарі щодо нашої країни, тому я наказую міністру оборони та начальнику Генерального штабу розмістити засоби стримування російської армії в бойову готовність».

На питання, чого Путін, на думку Путіна, досяг в Україні наразі, Пєсков відповів: «Ну, по-перше, ще ні, він ще не досяг».

Пєсков також повторив вимоги Путіна, зазначивши, що «головні цілі операції» — «позбавитися від військового потенціалу України», зробити Україну «нейтральною країною», позбутися «націоналістичних батальйонів» України, визнати, що Крим, анексований Росією в 2014 році, є частиною Росії, і визнати, що відколоті Луганськ і Донецьк «вже є незалежними державами».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також