Рейд «Російського добровольчого корпусу» у Брянській області узгоджували з Україною

Якщо б не погодили, то б були знищено всіх учасників

Українська влада знала, що «Російський добровольчий корпус» перейде кордон з боку України та проникне на територію Брянської області. Про це у розмові з Financial Times повідомив голова формування росіянин Денис Капустін.

Якби рейд не було погоджено, то всіх його учасників знищили б.

У нападі брали участь близько 45 людей. Серед них були члени партизанської мережі, яка діє на території Росії.

Нікітін підтвердив, що в одному із сіл сталася стрілянина. При цьому він сказав, що не знав про жертви серед мирних жителів. 

«Російський добровольчий корпус» спромігся показати, що його учасники можуть прорватися через прикордонні райони, які повинні ретельно охоронятися.

«Головне було нагадати росіянам, що не треба жити в кайданах, миритися і брати участь у чужій війні, виконуючи чужу волю. Ми підтримаємо всіх, хто хоче усунути цих кремлівських узурпаторів від влади», – сказав Нікітін.

Атака озброєного загону також виявила дуже поганий стан оборони Росії в Брянській області, хоча в регіоні діють посилені заходи безпеки.

Нікітін погодився дати інтервʼю, але багато деталей операції, у тому числі повідомлення про підтримку Києва, залишаються неясними, і перевірити їх в умовах війни дуже важко.

Один із експертів Financial Times назвав атаку «Російського добровольчого корпусу» «класичною партизанською атакою в класичному місці».

«Російський добровольчий корпус» – це бойовий підрозділ із російських емігрантів у складі Міжнародного легіону Збройних сил України. Денис Нікітін народився в Росії, підлітком жив із батьками в Німеччини. 2017 року він переїхав до Києва і там організовував бійцівські клуби для людей ультраправих поглядів.

Нагадаємо, розвідка прокоментувала ситуацію з українською ДРГ у Брянській області.

 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт