Резніков пояснив, звідки взялися «яйця по 17 за штуку»

Міноборони не закуповувало і не планує

Міністр оборони України Олексій Резніков заперечив інформацію про закупівлю продуктів для українських військових за завищеними цінами, назвавши найочевиднішою ціллю публікації спробу підриву довіри до Міноборони. Про це міністр написав у Фейсбук.

«Яйця по 17 за штуку» Міноборони не закуповувало і не планує. Наприкінці грудня 2022 року Міноборони уклало контракти на забезпечення послуги харчування з постачальниками. За підсумками укладання контрактів мій профільний заступник провів нараду, на якій заслухав керівника відповідного підрозділу. Помилку компанії з переведенням штук в кілограми було помічено ще тоді, як і деякі технічні помилки в інших договорах. Після чого керівник підрозділу був відсторонений. Підкреслюю – в кінці грудня», – написав він.

Резніков в оприлюдненні інформації вбачає «спробу підриву довіри до Міноборони».

«Той, хто передав один з контрактів та додатки для оприлюднення, як мінімум – вчинив службовий злочин. Цю особу буде обов’язково встановлено і притягнуто до відповідальності. Для цього підготовлено відповідні матеріали в СБУ. Зокрема, буде з’ясовано мотиви. Оскільки жодної фактичної складової у претензіях немає, крім маніпуляцій, найочевиднішою ціллю виглядає спроба підриву довіри до Міноборони у дуже відповідальний момент. А це вже – не просто службовий злочин», – напсав Резніков.

Він гарантує «абсолютну прозорість» Міноборони для правоохоронців.

«Так чи інакше, щоб зняти усі питання, я гарантую абсолютну прозорість Міноборони для правоохоронців. На моє прохання голова Комітету Олександр Завітневич запросив на засідання представників НАБУ та ДБР, щоб усі були «на одній сторінці. Також я запропоную народним депутатам розглянути можливість створення тимчасової слідчої комісії щодо процесу закупівель, якщо інші інструменти парламентського контролю вони вважатимуть недостатніми», – додав міністр.

Нагадаємо, 21 січня ЗМІ дізналися, що посадовці Міністерства оборони України закуповують харчові продукти для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва. Під час розслідування журналісти посилаються на угоду Міністерства оборони про закупівлю харчів.

Нинішній контракт розміром 13 млрд. грн. Міноборони уклало з ТОВ “Актив компані”. Ця фірма має статутний капітал у тисячу гривень. 2021 року податкова служба анулювала у цієї фірми свідоцтво платника ПДВ через відсутність поставок і ненадання декларацій.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт