Результати гумкоридорів на 21 березня: евакуйовано понад 8 тисяч людей

З 8 погоджених гуманітарних коридорів працювало 7

ФОТО: Ірина Верещук

Триває 26-й день героїчного протистояння українського народу російській агресії.

У понеділок, 21 березня, з 8 погоджених гуманітарних коридорів працювало 7. Загалом врятувалися та були евакуйовані 8057 людей.

Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Результати роботи гуманітарних коридорів 21 березня 2022 року. З 8 погоджених гуманітарних коридорів працювало 7. Всього сьогодні гуманітарними коридорами врятувалися та були евакуйовані 8057 людей», — зазначила вона.

За її словами, у Донецькій області з Маріуполя до міста Запоріжжя сьогодні дісталися 3007 маріупольців. Усім їм надається необхідна допомога у місті Запоріжжя.

Сьогодні до міста Бердянськ дісталися 26 автобусів.

«Складнощі, які створюють окупаційні війська на блок-постах по маршруту до Маріуполя, нажаль, не дозволяють автобусам швидко дістатися до місць збору людей  Евакуація з міст Бердянськ, населених пунктів Мангушської ОТГ, зокрема селища Мелекіно, та селища Нікольське відбудеться завтра зранку з 9:00 до 11:00 год», — зауважила Верещук.

За словами віце-прем’єрки, з міста Запоріжжя також будуть направлено ще 27 великих автобуси по маршруту.

«Вирішуємо питання для доставки завтра додаткового об’єму пального до Бердянська, щоб продовжити безоплатно заправляти машини маріупольців», — повідомила вона.

У Бердянську продовжують працювати штаби, де мешканцям Маріуполя надається вся необхідна допомога: харчування, медична допомога, місця для відпочинку.

«У Київській області по маршруту з селища Велика Димерка до Броварів вдалося вивести більше 4370 людей — до автобусів для евакуації приєдналася велика кількість приватних авто. По маршруту з Бучі й Ворзеля було евакуйовано 380 людей, а також доставлено гуманітарну допомогу у вигляді продуктів, медикаментів і одягу. Із села Козаровичи до міста Вишгород евакуація не відбулася — окупаційні війська обстріляли колону і не дозволили людям вийти», — зазначила міністерка. 

Гуманітарним коридором з міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Гірське до міста Бахмут було евакуйовано 300 людей. Крім цього в ці населені пункти було доставлено більше 200 тон гуманітарної допомоги.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також