РФ готується до вирішального енергетичного удару по всій Європі

Цієї зими

ФОТО: ілюстративне

Президент Володимир Зеленський заявляє, що росія готується до вирішального енергетичного удару по всіх європейцях цієї зими.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

"Цієї зими росія готується до вирішального енергетичного удару по всіх європейцях.

І ключовими відповідями на це мають бути дві речі: перше — наша єдність у захисті від держави-терориста, а друге — посилення нашого власного тиску на росію. Це й посилення всіх рівнів санкцій, і обмеження нафтогазових доходів росії.

Що більше ударів завдамо ми всі разом, то менше ударів зможуть завдати ці терористи", — зазначив президент України.

Зеленський нагадав, що цими днями «росія намагається ще більше посилити енергетичний тиск на Європу» — повністю зупинилося прокачування газу «Північним потоком».

«Навіщо вони це роблять? Росія хоче зруйнувати нормальне життя кожного європейця — в усіх країнах нашого континенту. Хоче послабити й залякати всю Європу, кожну державу. Де росія не може зробити це силою звичайної зброї, робить це силою енергетичної зброї. Намагається вдарити бідністю й політичним хаосом там, де поки що не може вдарити ракетами», — вважає президент.

Він додав, що для захисту від цього всім у Європі потрібно «ще більше єдності, ще більше координації, ще більше допомоги одне одному».

Нагадаємо, президент України назвав найгарячіші ділянки на фронті.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк